critic interior

Cum să te împrietenești cu criticul interior și să-l pui la treabă

Cu toții am avut interacțiuni cu persoane care ne-au părut potrivnice sau tot timpul gata să ne contrazică. Însă de îndată ce le-am apreciat sincer o valoare (o abilitate, un comportament sau chiar o piesă de îmbrăcăminte) am descoperit rapid un nou amic sau chiar prieten.

Același lucru au reușit să-l facă oamenii de success și cu al lor critic interior. Cât timp cauți să îl cenzurezi, să nu-i dai atenție, acesta va deveni mai virulent pentru a-și îndeplini funcția. Soluția este să îi dai atenția cuvenită. Mai exact este în puterea ta să alegi să descoperi care este intenția criticului interior și care este mesajul său, pentru că întotdeauna există o intenție pozitivă. Tot ce ai de făcut este să îți răspunzi la întrebarea: Care este intenția pozitivă (mesajul)?

Întotdeauna există o intenție pozitivă.

Ia-ți timp acum. Tu cu tine. Tu cu criticul tău. Amintește-ți o situație în care criticul te-a împiedicat să acționezi așa cum ai fi vrut. Ce îți spunea criticul tău? Care era intenția pozitivă?

Și după ce ai găsit răspunsul tău, citește mai departe și verifică singur dacă experiența ta coincide cu cele scrise aici.

Dacă ți-ai răspuns la întrebările de mai sus probabil ai observat deja că perspectiva ta și emoțiile asupra situației respective s-au schimbat. Simplu fapt că ai mai multe informații despre intenția criticului îți oferă ocazia să stabilești un plan nou de acțiune. Că este vorba de alte gânduri, emoții sau acțiuni tocmai ce ai facut un salt către schimbare. Și de fiecare dată când vei pleca urechea către criticul interior vei descoperi că poți colabora mai bine cu el pentru a-ți atinge obiectivele.

Îți doresc o zi frumoasă și o viață alături de prietenia criticului tău interior.

Mirel Jozsa

Mirel Jozsa

În calitate de Coach NLP, Mirel oferă suport celor care vor să înlăture obstacolele din calea lor, ca să își trăiască viața pe care și-o doresc. Este Coach NLP acreditat de ICI (Asociația Internațională a Institutelor de Coaching) și Society of NLP.
Mirel Jozsa

Ultimele postari ale lui Mirel Jozsa (vezi toate)