campanie promovare coaching

Promovarea Coachingului în liceele constănțene

Ce? Campanie pentru promovarea dezvoltării personale și profesionale prin coaching.
De ce? Suport pentru creșterea performanțelor școlare și orientare în carieră.
Pentru cine? Elevi din liceele constănțene.
Când? Campanie are loc în perioada martie-mai 2017.
Cât costă? Prezentarea este gratuită.

În 2016 elevii constănțeni au reușit să promoveze examenul maturității în proporție de 56,56%. Asta înseamnă că aproape jumătate dintre elevii de clasa a XII-a nu au reușit să fructifice cei 12 ani de studiu. Cauza principală este lipsa de motivație autentică pentru studiu. Motivație care poate să fie oferită de o viziune asupra viitorului, implicit asupra viitoarei cariere. Însă, lipsa contactului cu realitatea și cu ceea ce urmează în viață nu permite maturizarea tânărului prin asumarea responsabilităților care recurg în mod firesc odată cu înaintarea în vârstă.

Așă că, fructificarea perioadei liceale pentru o maturizare treptată și naturală făcută în paralel cu educația oferită de profesori, este cea mai bună modalitate. Iar cel mai eficient mod pentru dezvoltarea personală, indiferent de varsta clientului, din ultimii 30 de ani este coachingul.

Putem să așteptăm și să sperăm, ca și până acum, ca promovabilitatea la bacalaureat și performantele școlare vor crește de la sine. Este, din pacate, opțiunea aleasă în special de cei 43% care nu au promovat examenul de bacalaureat in 2016. Problema este că schimbarea se face conștient și cu acțiuni concrete.

Pentru cea mai sănătoasă creștere a performanțelor școlare avem nevoie ca tânărul să aleagă să învețe pornind de la propriile lui motivații. Cu siguranță că procesul de educare este un efort comun al profesorului și al elevului. Însă cât timp elevul nu este interesat autentic să crească învățând, profesorul rămâne neauzit și nu va reuși să își îndeplinească potențialul.

Ca să avem tineri care își cresc perfomanțele școlare avem nevoie în principal de 2 lucruri:
– să îi ajutăm să înlăture obstacolele din calea lor, indiferent că este vorba de relații dureroase sau stări emoționale neplacute;
– să îi ajutăm să își descopere pasiunile și aspirațiile, pe care să le punem în contact cu viziunea de viitor pe care o vor alege.

Iar asta face cel mai bine coachingul. Urmărește dezvoltarea personala prin cunoașterea de sine și prin creșterea șanselor de succes. Coachingul este despre ați dezvolta propriul sistem de localizare, propriul GPS, astfel încât să pornești din locul în care te afli, spre locul în care vrei să fii. Coachingul nu este despre a vindeca trecutul. Coachingul este despre prezent, despre dezvoltare și potențial.

Dacă sunteți diriginte într-un liceu din municipiul Constanța și vedeți deja beneficiile dezvoltării personale prin coaching și simțiți că elevii dumneavoastră pot avea beneficii intrând în contact cu coachingul, faceți programare pentru o oră de dirigenție cu parfum de coaching:

Vreau să îmi înscriu clasa

Prezentarea este gratuită și se face doar pe baza rezervării. Durata prezentării este de maxim 50 minute.

Prezentarea va fi experiențială, astfel încât participanții vor lucra exerciții specifice de coaching. Apoi vom vorbi despre coaching și beneficiile lui.

Această campanie are 2 motivații și în același timp beneficii:
1. tinerii și profesorii au contact cu coachingul, cunoscând direct beneficiile coachingului;
2. promovează coachingul, în municipiul Constanta, instrument dovedit de creștere a calității vieții și a performanțelor în orice domeniu.

Vreau să îmi înscriu clasa

Mirel Jozsa

Mirel Jozsa

În calitate de Coach NLP, Mirel oferă suport celor care vor să înlăture obstacolele din calea lor, ca să își trăiască viața pe care și-o doresc. Este Coach NLP acreditat de ICI (Asociația Internațională a Institutelor de Coaching) și Society of NLP.
Mirel Jozsa

Ultimele postari ale lui Mirel Jozsa (vezi toate)